wie zijn wij

Hanneke van Brakel

Universitair opgeleid als historicus, filosoof en kennistechnoloog. 

Ik ben universitair opgeleid als historicus, filosoof en kennistechnoloog. Door een ongeluk tijdens de bevalling heb ik permanente bekkenschade opgelopen en ben ik in een rolstoel terecht gekomen. Medisch kon men niets voor me doen, maar door mezelf langzaam te trainen – eerst mindfulness om de pijn te leren hanteren – en toen stapje voor stapje via yoga, tai chi en pilates verder, kon ik na 15 jaar eindelijk weer op één been staan! En nu 21 jaar verder dans ik weer, en boks ik meerdere keren per week om mijn spieren zo sterk te houden dat ik vrijwel alles kan doen. De handicap blijft, maar de rolstoel is de deur uit!

Deze kennis en ervaring neem ik mee naar mijn lessen: vanuit een grondige kennis van de anatomie werk ik bij iedereen aan de verbetering van de mobiliteit van de gewrichten, de soepelheid van de spieren, balans en coördinatie, en de kracht die je nodig hebt om je dagelijkse handelingen goed te verrichten.

De ervaring van veel cursisten is dat ze er enorm in bewegingsvrijheid op vooruit gaan. Of dat nu is dat je zonder rugpijn de dag door komt, weer door het gladde zwembad durft te lopen, je sokken weer aan kunt trekken, terwijl je het al had opgegeven ineens weer kunt badmintonnen, je steunzolen vaarwel kunt zeggen, of zelfs iemand die niet kon zitten of liggen van de pijn – en nu weer volledig aan het werk is. Maar het is je eigen overwinning: ik probeer je vanuit mijn ervaring de oefeningen aan te reiken die je gaan helpen, maar je zult het zelf moeten doen!

Eeke Marks 

Is werkzaam als professioneel danseres, choreografe en docente Egyptische dans. Zij volgde opleidingen bij vele internationale docenten en studeerde in 2009 af als teacher for Oriental Middle Eastern and Egyptian Folklore bij prof.dr. Hassan Khalil. Sindsdien heeft zij haar eigen dansschool Art of Bellydance en geeft wekelijkse lessen in de drie Noordelijke Provincies. Ze is artistiek leidster van de productiegroep Group Arabesque en treedt zowel samen met hen als solo op op festivals en evenementen in binnen- en buitenland. Leana heeft als choreograaf en performer, maar ook in samenwerking met collega’s verschillende projecten uitgevoerd (zie C.V.).

Daarnaast is zij sinds 2013 gecertificeerd Bellyfit®, Bellyfit Sage® en Bellyfit Flow® instructeur en leidt ze als Master Trainer nieuwe Bellyfit docenten op. Het plezier in het bewegen en respect voor de oorsprong van de dans zijn voor haar belangrijke pijlers in haar werk en lesgeven.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »